Яблучний компот з лимоном

Яблучний компот з лимоном

“По яблуку в день, і лікар не потрібен” – стверджує англійська приказка.

З 15 вітамінів, необхідних людині, в яблуках міститься 12 (вітаміни С, Е, Р, групи В, каротин та інші), а також багато мінеральних речовин, цукру, харчові волокна. Яблука очищають організм від шлаків і токсинів, знижують рівень холестерину в крові і активізують процеси травлення. Щодня включаючи їх у своє меню, ви зменшите ризик розвитку багатьох захворювань. А крім того, зможете надовго зберегти молодість, адже яблука багаті антиоксидантами, які захищають клітини організму від старіння.

Інгредієнти на 3 кг яблук

лимон – 1 шт.
цукор – 350 г
вода – 1,5 л

Приготування

Дрібні яблука можна використовувати цілими. Великі розріжте на 4 частини, видаліть серцевину. У процесі обробки нарізані яблука тримайте в підкисленій воді, щоб вони не потемніли.

Лимон наріжте скибочками.

У киплячій воді розчиніть цукор, проваріть сироп 2-3 хвилини.

Підготовлені яблука і скибочки лимона розкладіть по банках, залийте гарячим сиропом.

Банки накрийте бляшаними кришками і стерилізуйте 8 хвилин. Герметично закатайте.

Найпростіший рецепт яблучного компоту.

Підготовлені яблука (див. основний рецепт) покладіть у банки, залийте охолодженим цукровим сиропом (300 г цукру на 1 л води) і витримайте 6-8 годин, щоб яблука просочилися ним. Стерилізуйте півлітрові банки 5 хвилин при 85 °С, трилітрові – 30 хвилин. Закривайте бляшаними кришками.

Подобається допис? Поділіться з друзями: