Смажена свинина з чорносливом

Смажена свинина з чорносливом

Час приготування – 2 години 10 хвилин

Інгредієнти на 8 порцій

м’якоть свинини (окіст, лопатка) – 1,5 кг
чорнослив без кісточок – 150 г
яблука кислі – 2 шт.
жир свинячий – 4 ст. ложки
бульйон м’ясний – 2 склянки
вершки – 100 мл
желе смородинове – 2 ст. ложки
корінь імбиру мелений – 1 ч. ложка

Приготування

Чорнослив залийте окропом і дайте йому охолонути.

Яблука очистіть від шкірки, розріжте кожне на чотири частини і видаліть серцевину. Наріжте яблука шматочками.

Свинину надріжте вздовж і розгорніть, як книгу.

М’ясо злегка відбийте, посоліть, поперчіть, посипте імбиром.

Яблука змішайте з чорносливом і укладіть на м’ясо. З’єднавши краї м’яса, перев’яжіть його кулінарною ниткою.

Фаршироване м’ясо обсмажте з усіх боків на жирі, потім перекладіть на деко і смажте в духовці 1 -1,5 години при 200°С, підливаючи бульйон.

Готову свинину приберіть в тепле місце. У м’ясний соус, що утворився, влийте вершки, додайте желе, посоліть, поперчіть і прогрійте.

При подачі свинину, видаливши нитки, наріжте скибочками, укладіть на блюдо і полийте приготованим соусом. Оформіть зеленню, на гарнір подайте варений рис.

Подобається допис? Поділіться з друзями: