Час приготування – 2 години 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 8 порцій
м’якоть свинини (окіст, лопатка) – 1,5 кг чорнослив без кісточок – 150 г яблука кислі – 2 шт. жир свинячий – 4 ст. ложки бульйон м’ясний – 2 склянки вершки – 100 мл желе смородинове – 2 ст. ложки корінь імбиру мелений – 1 ч. ложка
Приготування
Чорнослив залийте окропом і дайте йому охолонути.
Яблука очистіть від шкірки, розріжте кожне на чотири частини і видаліть серцевину. Наріжте яблука шматочками.
Свинину надріжте вздовж і розгорніть, як книгу.
М’ясо злегка відбийте, посоліть, поперчіть, посипте імбиром.
Яблука змішайте з чорносливом і укладіть на м’ясо. З’єднавши краї м’яса, перев’яжіть його кулінарною ниткою.
Фаршироване м’ясо обсмажте з усіх боків на жирі, потім перекладіть на деко і смажте в духовці 1 -1,5 години при 200°С, підливаючи бульйон.
Готову свинину приберіть в тепле місце. У м’ясний соус, що утворився, влийте вершки, додайте желе, посоліть, поперчіть і прогрійте.
При подачі свинину, видаливши нитки, наріжте скибочками, укладіть на блюдо і полийте приготованим соусом. Оформіть зеленню, на гарнір подайте варений рис.