Запрошуємо вас на подорож у світ азійської кулінарії, де ми разом приготуємо справжній делікатес – курку теріякі з рисом. Ця страва поєднує в собі ніжність курячого м’яса та ароматність соусу теріякі, створюючи справжнє свято для вашого смаку. Давайте разом дізнаємось, як легко приготувати цю витончену страву зі звичайних інгредієнтів, доступних у вашій кухні.
Час приготування: 25 хвилин
Зміст
Інгредієнти (1 порція)
куряча грудка – 100 гр оливкова олія – 1 ч. л часник – 2-3 зубчики імбир – 1 ч. л соєвий соус – 50 мл рисовий оцет – 1 ст. л мед – 1 ст. л крохмаль – 1 ст. л червоний перець, мелений – 1/4 ч. л насіння кунжуту – 1 ч. л зелена цибуля – 1-2 стебла рис – 100 гр сіль за смаком
Приготування
Наріжте курячу грудку.
Курку посоліть і поперчіть з обох боків.
Обсмажте курку на сковорідці з додаванням оливкової олії до золотистої скориночки.
Для соусу теріякі натріть імбир на дрібній тертці.
На розігріту сковорідку з додаванням олії видавіть 2-3 зубчики часнику.
Додайте до часнику тертий імбир та обсмажте на повільному вогні 1-2 хв.
Додайте до них соєвий соус, крохмаль, мед та мелений перець. Готуйте соус на повільному вогні 2-3 хв або доки він не стане густим. Соус теріякі готовий.
Поверніть курку назад на сковорідку до соусу теріякі.
Томіть курку в соусі ще 1-2 хв.
Готову курку в соусі теріякі подайте з рисом, зверху посипте кунжутним насінням і зеленою цибулею.
Отже, ваша курка теріякі з рисом готова до подачі. Соус теріякі, збагачений імбиром, медом і часником, надає курці неймовірну смакову глибину, а кунжутне насіння та свіжа зелена цибуля роблять страву ще більш апетитною. Подавайте її гарячою та насолоджуйтеся унікальним смаком азійської кухні. Бажаємо вам смачного і витонченого обіду разом приготованою куркою за нашим рецептом.