Смачна і легка страва: рецепт курки теріякі з рисом

Курка теріякі з рисом

Запрошуємо вас на подорож у світ азійської кулінарії, де ми разом приготуємо справжній делікатес – курку теріякі з рисом. Ця страва поєднує в собі ніжність курячого м’яса та ароматність соусу теріякі, створюючи справжнє свято для вашого смаку. Давайте разом дізнаємось, як легко приготувати цю витончену страву зі звичайних інгредієнтів, доступних у вашій кухні.

Час приготування: 25 хвилин

Інгредієнти (1 порція)

куряча грудка – 100 гр
оливкова олія – 1 ч. л
часник – 2-3 зубчики
імбир – 1 ч. л
соєвий соус – 50 мл
рисовий оцет – 1 ст. л
мед – 1 ст. л
крохмаль – 1 ст. л
червоний перець, мелений – 1/4 ч. л
насіння кунжуту – 1 ч. л
зелена цибуля – 1-2 стебла
рис – 100 гр
сіль за смаком

Приготування

Наріжте курячу грудку.

Курку посоліть і поперчіть з обох боків.

Обсмажте курку на сковорідці з додаванням оливкової олії до золотистої скориночки.

Курка теріякі з рисом

Для соусу теріякі натріть імбир на дрібній тертці.

На розігріту сковорідку з додаванням олії видавіть 2-3 зубчики часнику.

Додайте до часнику тертий імбир та обсмажте на повільному вогні 1-2 хв.

Додайте до них соєвий соус, крохмаль, мед та мелений перець. Готуйте соус на повільному вогні 2-3 хв або доки він не стане густим. Соус теріякі готовий.

Курка теріякі з рисом

Поверніть курку назад на сковорідку до соусу теріякі.

Томіть курку в соусі ще 1-2 хв.

Курка теріякі з рисом

Готову курку в соусі теріякі подайте з рисом, зверху посипте кунжутним насінням і зеленою цибулею.

Отже, ваша курка теріякі з рисом готова до подачі. Соус теріякі, збагачений імбиром, медом і часником, надає курці неймовірну смакову глибину, а кунжутне насіння та свіжа зелена цибуля роблять страву ще більш апетитною. Подавайте її гарячою та насолоджуйтеся унікальним смаком азійської кухні. Бажаємо вам смачного і витонченого обіду разом приготованою куркою за нашим рецептом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: