Паста болоньєзе класична

Паста болоньєзе класична

Оригінальна, найкраща, свято щодня! Паста болоньєзе – класичний рецепт італійської кухні, є поєднанням будь-якого виду макаронів з густим томатно-м’ясним соусом. Набір інгредієнтів для пасти болоньєзе простий та мінімальний, такі продукти є в холодильнику кожної сім’ї.

Час приготування: 1 г 10 хв

Інгредієнти на 6 порцій

спагеті – 300 гр.
фарш м’ясний – 300 гр.
морква – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
помідори – 2 шт.
томатна паста – 2 ст. л.
олія – 1 ст. л.
часник – 2 зубч.
вода – 1 склянка
базилік – за смаком
петрушка – за смаком
перець чорний молотий – за смаком
сіль – за смаком

Паста болоньєзе приготування

Як приготувати класичну пасту болоньезе? Підготуйте продукти. Візьміть спагеті, але ви можете взяти будь-які макарони, головне, щоб вони були з твердих сортів пшениці. Фарш підійде з будь-якого м’яса, краще суміш яловичого та свинячого. Паста з фаршем із яловичини буде нижчою за калоріями, з фаршем із курки – легшою і також не дуже калорійною. Фарш можна приготувати самостійно або використовувати готовий.

Приготуйте м’ясний соус. Як зробити соус для макарони болоньєзе? Моркву та цибулю помийте та очистіть. Моркву натріть на тертці, можете нарізати кубиком. Цибулю також дрібно поріжте.

На сковороді на середньому вогні розігрійте будь-яку олію для смаження. Додайте подрібнені цибулю та моркву. При постійному помішуванні обсмажте до прозорості, близько 5 хвилин. Додайте охолоджений або розморожений фарш та сіль. Добре перемішайте, розбиваючи великі грудки фаршу. Смажте фарш із овочами близько 15 хвилин на невеликому вогні, зрідка помішуючи.

Зніміть з помідорів шкірку. Для цього зробіть на кожному надріз хрест-навхрест і залийте окропом на 2 хвилини. Потім перекладіть їх у холодну воду. Від різкого перепаду температур шкірка легко та швидко знімається гострим ножом. Очищені помідори дрібно порубайте. Додайте їх у сковороду до овочевої засмажки з фаршем.

Туди ж додайте томатну пасту та спеції: сушені базилік та петрушку (влітку можна використовувати свіжу зелень, вийде ще смачніше), чорний мелений перець. Добре перемішайте. Влийте склянку кип’яченої чистої води, знову перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімального та тушкуйте соус близько 25 хвилин. Очистіть і подрібніть часник, додайте його до сковороди з соусом. Тушкуйте ще близько 5 хвилин.

Зваріть макарони. Як варити макарони? Доведіть в каструлі до кипіння підсолену воду, закиньте спагеті. Варіть їх до стану альденте (коли вони залишаються трохи твердими) за часом, вказаним на упаковці. Воду злийте. У каструлю зі спагеті додайте трохи олії (в ідеалі оливкової), перемішайте, щоб макарони не склеїлися. У тарілку викладіть макарони, на них соус болоньєзе. Можна додати тертий сир та зелень. Паста болоньєзе готова.

Для приготування краще використовувати нейтральну до смаку фільтровану або бутильовану воду. Якщо ви використовуєте воду з-під крана, майте на увазі, що вона може надати страві неприємного характерного присмаку.

Томатну пасту у цьому рецепті можна замінити на помідори у власному соку, свіжі помідори чи кетчуп.

Подобається допис? Поділіться з друзями: