Перепілка табака: ніжна страва з ароматним запахом

Перепілка табака

Перепілка табака – це напрочуд ароматна і ніжна страва, яка, незважаючи на свою вишуканість, готується досить легко. Відбивати дрібні тушки не потрібно, і вам не доведеться проводити складні маніпуляції. Цей рецепт пропонує вам насолодитися смаком перепела, приправленого чорним перцем, часником та петрушкою, а також золотистою скоринкою після запікання. Не тільки це робить цю страву смачною, але і її багатий смак та корисні властивості.

Інгредієнти

перепілка – 2 шт.
часник – 2-3 зубчики
олія – 40 мл
сіль – 0,5 ч.л.
петрушка – 10 г (0,5 пучка)
перець чорний мелений – 4 щіпки

Приготування

Дрібні тушки відбивати не потрібно, а ось великі після розрізання найкраще трохи відбити кулінарним молоточком, щоб м’ясо (особливо філе) швидше та рівномірніше пропеклося.

Зі спецій використовується тільки мелений чорний перець. Він разом із сіллю і подрібненим часником, петрушкою і додасть страві неповторний смак. Безумовно, найбільш ароматною та апетитною буде підсмажена золотиста скоринка, тому якісно та ретельно очищайте тушки від залишків пір’я тощо.

Ретельно очистіть та промийте перепелів зверху, розріжте по грудці кожну тушку та промийте їх усередині. Субпродукти видаляти не потрібно. Промокніть кожну тушку паперовою серветкою.

Перепілка табака

Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте їх у воді та спресуйте через спеціальний гаджет у миску, піалу. Промийте та подрібніть петрушку, додайте її разом із сіллю та перцем у ємність. Влийте олію і ретельно перемішайте.

Натріть половиною заправки тушки всередині, помістивши в гастроємність чи деко.

Потім переверніть шкірою вгору і натріть масою, що залишилася. Пам’ятайте про те, що на сковороді птаха викладають шкірою вниз, а при запіканні – шкірою вгору, інакше потім не віддерете тушки від дна дека. Залишіть у такому вигляді заготовку на 50-60 хвилин для просочування часниковим ароматом. Іноді втирайте в м’ясо заправку.

Розігрійте духовку до 200 °С і помістіть в неї лист з перепелами. Запечіть блюдо 25-35 хвилин до рум’яної скоринки.

Золотисті тушки перепелів тютюну готові подати на стіл. Ця страва порадує вас та ваших гостей своїм дивовижним смаком та ароматом. Подайте його гарячим, з улюбленим гарніром або навіть без нього – воно завжди буде приємним доповненням до обіду або вечері. Не пропустіть шанс скуштувати цю унікальну страву і насолодитися її вишуканим смаком. Смачного!

Подобається допис? Поділіться з друзями: