Зміст
Інгредієнти на 1 кг абрикосів
цукор – 1,5 кг вода – 400 г
Приготування
Абрикоси надріжте по борозенці і вийміть кісточки. Розколіть їх, вийміть ядра і через надріз вкладіть в абрикоси.
У киплячій воді розчиніть цукор і проваріть сироп 5 хвилин.
Підготовлені абрикоси покладіть у банки і залийте гарячим сиропом.
Витримайте абрикоси добу. Потім сироп злийте і прокип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
Знову залийте ним абрикоси і витримайте ще добу.
Варення варіть до готовності. Охолодіть і розлийте в сухі банки.
Якщо ви готуєте невелику порцію цього незвичайного варення, не полінуйтеся і очистіть ядра від шкірки (попередньо ошпарьте їх, тоді шкірка легше зніметься). У цьому випадку смак у варення буде ніжніше.