Зміст
Інгредієнти на 1 кг яблук
цукор 400 г цедра апельсина 250 г вода 2,5 склянки
Приготування
Яблука крупно наріжте і розваріть до м’якості. Яблука вийміть, відвар процідіть.
Доведіть відвар до кипіння, всипте дрібно нарізану апельсинову цедру і варіть її 8-10 хвилин.
Відвар настоюйте 30 хвилин, знову процідіть, всипте цукор і варіть желе до готовності.
Перед закінченням приготування додайте за смаком лимонну кислоту.
Желе розкладіть по банках. Зберігайте на холоді.
Готовність желе перевірте наступним чином: чайною ложкою зачерпніть невелику кількість гарячого сиропу, спробуйте його злити. Якщо краплі будуть утримуватися на ложці, желе готове.