Яблучне желе з цедрою

Яблучне желе з цедрою

Інгредієнти на 1 кг яблук

цукор 400 г
цедра апельсина 250 г
вода 2,5 склянки

Приготування

Яблука крупно наріжте і розваріть до м’якості. Яблука вийміть, відвар процідіть.

Доведіть відвар до кипіння, всипте дрібно нарізану апельсинову цедру і варіть її 8-10 хвилин.

Відвар настоюйте 30 хвилин, знову процідіть, всипте цукор і варіть желе до готовності.

Перед закінченням приготування додайте за смаком лимонну кислоту.

Желе розкладіть по банках. Зберігайте на холоді.

Готовність желе перевірте наступним чином: чайною ложкою зачерпніть невелику кількість гарячого сиропу, спробуйте його злити. Якщо краплі будуть утримуватися на ложці, желе готове.

Подобається допис? Поділіться з друзями: