Варення з м’яти – три способи

Варення з м'яти - три способи

Перший спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти

250 г листя м’яти
1 кг цукру
2 лимона
0,5 л води

Приготування

Листя м’яти із стеблами промити, злегка обсушити й подрібнити.

Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все скласти в каструлю і проварити 10 хвилин. Залишити на добу.

Після цього суміш віджати, настій відфільтрувати, додати до нього цукор і варити до готовності. Гаряче варення розлити в прокип’ячені банки і тут же закатати.

Другий спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 6 год.

Інгредієнти

400 г листя м’яти
1 кг цукру
1 ч. ложка лимонної кислоти
1 склянка води

Приготування

М’яту вимити в холодній воді, відкинути на друшляк, акуратно промокнути рушником. Висипаючи в каструлю, чергувати з цукром, взятим в кількості половини рецептурної норми.

Зверху полити лимонною кислотою, розмішаною столовій ложці води.

Струснути, накрити кришкою і залишити на 6 годин.

Тим часом з цукру що залишився і однієї склянки води зварити сироп, зняти піну і залити їм м’яту, що пустила сік.

Через необхідних 6 годин поставити м’яту на вогонь і прокип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин. Гарячим розлити варення у стерильні банки і закатати.

Третій спосіб

Час приготування: 5 годин 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти

250-300 гр. м’яти
0,5 л. води (краще взяти трохи побільше)
1-2 лимона
1 кг. цукру (якщо побільше води, то і цукру побільше)

Приготування

Зібрані листочки м’яти разом з гілочками і стеблинками (і з квіточками), лимони, порізані разом зі шкіркою залити водою і варити 10 хвилин.

Настояти це вариво одну добу.

Через добу масу віджати, а настій процідити. Додати цукор і варити до готовності.

Варимо години дві на маленькому вогні, знімаючи пінку. Потім пізніше години через три ще проварити і розлити в банки.

У кришечку краще покласти пергамент, щоб через конденсат не з’явилася цвіль через деякий час.

М’ятне варення не тільки незвичне і дуже приємне на смак, але і корисне для здоров’я: допомагає при простудних і шлункових захворюваннях.

Подобається допис? Поділіться з друзями: