Домашній смачний лимонний кекс з виноградом.
Для лимонного смаку, в тісто для кексу додаємо подрібнену цедру і сік лимона. Ще знадобиться вершкове і оливкове масло, яйця, трохи білого вина, коричневий цукор і виноград без кісточок. Замість винограду можна вибрати будь-які інші ягоди.
Зміст
Інгредієнти
100 грам коричневого цукру 50 грам вершкового масла 110 грам пшеничного борошна половина чайної ложечки розпушувача 100 мл білого вина 2 сирих яйця подрібнена цедра від половини лимона половина столової ложки соку з лимона 50 мл оливкової олії 150 грам білого винограду без кісточок трохи цукру коричневого, для посипання кексу масло вершкове для змащування форми
Приготування
Вино наливаємо в мисочку, ставимо на вогонь і кип’ятимо хвилин 5. М’яке вершкове масло збиваємо з коричневим цукром, потім додаємо яйця, подрібнену цедру і перемішуємо. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, всипаємо в олійно-яєчну суміш і перемішуємо.
Вино змішуємо з оливковою олією, додаємо в тісто. Сюди ж додаємо сік лимона і остаточно перемішуємо наше тісто до однорідної консистенції.
Невелику форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, зверху, злегка вдавлюючи, виноград і посипаємо цукром. Кекс випікаємо хвилин 35-40, при температурі в духовці 180 градусів. Форму ставимо в уже розігріту духовку. Після випічки, трохи охолонувший лимонний кекс прикрашаємо – посипаємо цукровою пудрою.