Як вибрати якісний мед

Як вибрати якісний мед

Для того, щоб вибрати якісний мед потрібно знати наступне:

Якщо ви вибираєте рідкий мед (знайте, що його можна придбати тільки в літній час, виняток – травневий мед, який може довго не зацукровуватися), то можна провести наступний експеримент: взяти дерев’яну паличку і занурити її в мед. Після того як паличку вийняти, якісний мед повинен тягнутися тонкою цівкою, неякісний мед буде одразу капати з палички;

Важливо мати можливість спробувати мед на смак. Якісний мед свіжої качки буде злегка гіркуватим, терпким і трошки буде стягувати піднебіння і поверхню язика. Якщо ж, навпаки, мед приємного солодкого смаку, без гіркоти і терпкості, то швидше за все в ньому присутня велика частка цукру (або бджіл підгодовували цукром, або вже викачаний мед для об’єму розбавили цукровим сиропом);

Якщо ви перш за все ви цінуєте користь, а не зовнішній вигляд і консистенцію, то сміливо можете купувати зацукрований мед, в цьому випадку можна бути впевненим в тому, що його принаймні не розтоплювали, і він зберіг свої корисні властивості;

Ознаками неякісного меду може бути каламутний колір рідкого меду (якісний мед без добавок повинен бути прозоро-бурштиновим), осад (при додаванні крохмалю або цукру);

Ще важливим є колір меду, хоча він і характеризує тільки джерело збору пилку, все ж за кольором можна припустити наскільки швидко він зацукрувався. Чим жовтіше відтінок меду, тим швидше він закризталізується. Як правило, зеленуватий, майже прозорий, каштановий колір меду говорить про те, що мед був зібраний на початку літа під час цвітіння каштана, липи, акації, польових квітів і буде досить довго зберігати свою рідку консистенцію.

Подобається допис? Поділіться з друзями: