Бісквітні тістечка

Бісквітні тістечка

Прості в приготуванні, ніжні бісквітні тістечка, в шоколадній глазурі і кокосовій стружці.

Спочатку спечемо пиріг-бісквіт з доступних інгредієнтів, а потім розріжемо його на тістечка. Кожне тістечко обмокуємо в рідку шоколадну глазур і прикрасимо кокосовою стружкою.

Інгредієнти

Для бісквіту

150 грам цукру
125 мл свіжого молока
100 мл олії (рафінованої)
половина столової ложки розпушувача
столова ложка ванільного цукру
50 грам якісного борошна

Для глазурі

125 мл свіжого молока
столова ложка какао-порошку
50 грам цукру
50 грам шоколаду

Для прикраси

кокосова стружка (можна кольорова)

Приготування

В миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор, додаємо ванільний цукор і міксером збиваємо хвилини 3 на високій швидкості. Вливаємо молоко, масло, всипаємо просіяне борошно, розпушувач і міксером перемішуємо до однорідного стану.

Форму (розміром 19 на 19 см) застилаємо пергаментним папером, змащуємо її олією і виливаємо тісто. Форму з тістом ставимо в гарячу духовку, при 180 градусах і випікаємо хвилин 30-35. Бісквіту даємо трохи охолонути, а потім перевертаємо форму на стіл, знімаємо папір і залишаємо до повного охолодження. Остиглий бісквіт розрізаємо на 16 шматочків-кубиків, підсмажені края тонко зрізаємо.

Приготуємо рідку глазур: всі інгредієнти складаємо в каструльку і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

Кожен кубик бісквіта умочуємо з 4-х сторін в шоколадну глазур, залишаючи дно і верх чистими.

Кожну сторону тримаємо в глазурі секунд 15-20, для кращого просочення. Трохи даємо стекти глазурі і умочуємо 4 сторони в кокосову стружку. Ставимо тістечко на дно, а верх змащуємо глазур’ю і посипаємо кокосом. Таким чином прикрашаємо все тістечка.

Все, бісквітні тістечка практично готові, хай годинку постоять, просочаться, а потім можна заварити свіжого чайку і запросити всіх на солоденьке.

Подобається допис? Поділіться з друзями: