Десерт тірамісу без сиру маскарпоне, з фруктами.
Основа для цього чудового десерту – печиво бісквітне «Савоярді». А крем приготовимо зі сметани та вершків, з додаванням желатину. Фруктовий прошарок в цьому рецепті з консервованих ананасів, але можна її зробити і з інших консервованих фруктів або ягід.
Зміст
Інгредієнти
400 грам ананасів консервованих (банка об’ємом 800 мл) 200 грам печива савоярді 400 грам сметани 400 мл 35% вершків 150 грам пудри цукрової дрібно натерта цедра з одного лимона цукор ванільний 2-3 ложки столові лікеру або коньяку 2 чайні ложечки желатину
Приготування
Ананаси виймаємо з банки на сито, коли стече сік, обсушуємо серветкою і нарізаємо ананаси кубиками. Сік залишаємо, він ще знадобиться.
У желатин наливаємо 4 столові ложки води, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10. Потім ставимо на вогонь і нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення, але не кип’ятимо.
Вершки збиваємо до утворення м’яких піків. Змішуємо віночком сметану з цукровою пудрою, додаючи ваніль, лікер і цедру. Потім в сметанну масу тонкою цівкою вливаємо желатин, продовжуючи збивати віночком до однорідності. Додаємо вершки і акуратно перемішуємо лопаткою. Все, крем для тірамісу готовий.
Тепер збираємо наш десерт. Для даної кількості інгредієнтів необхідна форма заввишки 5 см і розміром 18 на 28 см.
Кожне печиво швидко занурюємо в ананасовий сік і викладаємо в один шар на дно форми. Точніше не занурюємо, а тільки змочуємо денце печива, не доходячи до його середини, інакше печиво розмокне прямо в руках. Далі, на печиво вкладаємо частини ананасів, потім рівномірно половину крему. І знову повторюємо шари – печиво, ананаси, крем. Прикрашаємо зверху на свій смак.
Форму з десертом накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і ставимо на ніч у холодильник. Вранці, застигле тірамісу, приготовлене без маскарпоне, нарізаємо і подаємо до чаю.