Час приготування 40 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
борошно пшеничне – 200 г какао-порошок – 50 г цукрова пудра – 70 г яйця – 2 шт. сир Рікотта – 200 г лікер амаретто – 2 ч. ложки печиво мигдальне – 50 г вершки збиті – 200 г шоколад молочний – 50 г сік і терта цедра – 1/2 лимона
Приготування
Борошно просійте з какао-порошком і 20 г цукрової пудри. Додайте яйця і замісіть тісто. Скачайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.
Для начинки рікотту перемішайте з цукровою пудрою, що залишилася, до отримання гладкої маси. Додайте сік і цедру лимона, влийте лікер, всипте розкришене печиво, перемішайте.
Тісто розкачайте в тонкий пласт, формочкою з гофрованим краєм виріжте з нього квадратики. На один квадратик тіста чайною ложкою укладіть порцію начинки, накрийте іншим квадратиком, краї тіста защипайте. Таким же чином сформуйте равіолі, що залишилися.
Равіолі відваріть в киплячій підсоленій воді і подавайте зі збитими вершками, посипавши розкришеним шоколадом.