Гречка з м’ясом включає в себе досить прості інгредієнти. Курятину ви можете замінити на будь яким іншим видом м’яса. Це дуже смачна і ситна страва, яка чудово підійде для всієї родини як на обід, так і на вечерю. Гречана каша корисна для нашого організму, тому вона повинна входити в раціон кожної людини.
Зміст
Інгредієнти гречки з м’ясом
2 столові ложки вершкового масла
2 столові ложки оливкової олії
1 ріпчаста цибуля
2 морквини
4 шт. курячого стегна (шкурки і кістки прибрати)
сіль і перець за смаком
1 чашка гречки
2 склянки води
Приготування гречки з м’ясом
Цибулю і моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати соломкою або натерти на крупній тертці.
Курячі стегенця помити, зняти шкуру, вирізати кісточки.
Гречану крупу перебрати і добре промити в холодній воді.
У чавунній каструлі розтопити 2 столові ложки вершкового масла і 2 столові ложки оливкової олії. Додати цибулю і пасерувати 5 хвилин.
Далі до цибулі додати м’ясо і моркву, посолити і поперчити, смажити періодично помішуючи 5-7 хвилин.
Додати дві склянки гарячої води, довести до кипіння і варити 10 хвилин на невеликому вогні,
всипати гречку, добре перемішати, накрити кришкою і варити 15-20 хвилин.
Обов’язково спробуйте на смак гречану кашу з м’ясом, якщо потрібно то додайте спеції. Якщо гречка ще сира, а води практично немає, тоді вам потрібно додавати кип’ячену воду маленькими дозами, щоб гречка в результаті зовсім не розвалилася через велику кількість води. Перед тим як зняти з вогню, ваша гречка з м’ясом повинна бути розсипчаста і не розварена. Якщо вам здається що вона трішки сира, нічого страшного, перед подачею на стіл гречка з м’ясом повинна постояти з накритою кришкою 20 хвилин, за цей час вона дійде до готовності.
Відео приготування гречки з м’ясом