Пісна пшоняна каша з чорносливом і горіхами

Пісна пшоняна каша з чорносливом і горіхами

Час приготування 20 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

пшоно – 1 стакан
чорнослив без кісточок – 150 г
вода – 2 склянки
горіхи волоські рубані – 3 ст. ложки
масло вершкове – 3 ст. ложки
кориця мелена – 1/2 ч. ложки
гвоздика мелена – 1/4 ч. ложки
цукор – 3 ст. ложки
сіль

Приготування

Чорнослив промийте, залийте водою і варіть 5-7 хвилин. Відвар процідіть чорнослив дрібно наріжте.

Пшоно ретельно промийте в декількох водах, потім обдайте окропом, щоб видалити гіркоту.

Підготовлене пшоно розкладіть в горщики, додайте чорнослив, прянощі, цукор, сіль і влийте гарячий відвар. Горщики накрийте кришками, поставте в холодну духовку, нагрійте її до 220 °С і готуйте кашу 35 хвилин. Додайте горіхи і готуйте кашу ще 5-10 хвилин.

При подачі кашу полийте розтопленим маслом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: