Час приготування 20 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
пшоно – 1 стакан чорнослив без кісточок – 150 г вода – 2 склянки горіхи волоські рубані – 3 ст. ложки масло вершкове – 3 ст. ложки кориця мелена – 1/2 ч. ложки гвоздика мелена – 1/4 ч. ложки цукор – 3 ст. ложки сіль
Приготування
Чорнослив промийте, залийте водою і варіть 5-7 хвилин. Відвар процідіть чорнослив дрібно наріжте.
Пшоно ретельно промийте в декількох водах, потім обдайте окропом, щоб видалити гіркоту.
Підготовлене пшоно розкладіть в горщики, додайте чорнослив, прянощі, цукор, сіль і влийте гарячий відвар. Горщики накрийте кришками, поставте в холодну духовку, нагрійте її до 220 °С і готуйте кашу 35 хвилин. Додайте горіхи і готуйте кашу ще 5-10 хвилин.
При подачі кашу полийте розтопленим маслом.