Мюслі – легке в приготуванні і дуже корисне і смачне блюдо – з’явилося близько ста років тому завдяки швейцарському лікарю Максиміліану Берчер-Беннеру. Відкривши в Цюріху санаторій, Берчер-Беннер став пропонувати своїм пацієнтам блюдо з геркулесу, фруктів, горіхів і молока, яке допомагало при лікуванні самих різних хвороб. Пізніше воно отримало назву «мюслі».
Час приготування 40 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
геркулес – 1 стакан сливи – 2 шт. банани – 2 шт. яблука – 2 шт. апельсини – 2 шт. ківі – 2 шт. сік яблучний – 1 стакан йогурт – 1 склянка цукрова пудра – 2 ст. ложки кориця мелена – 1/2 ч. ложки
Приготування
Банани, сливи і ківі наріжте скибочками.
Апельсини очистіть, розділіть на часточки і видаліть мембрани.
Одне яблуко натріть на крупній тертці і з’єднайте з йогуртом, геркулесом, яблучним соком. Дайте постояти 10 хвилин.
Друге яблуко наріжте часточками і разом з іншими підготовленими фруктами додайте до мюслів. Перемішайте.
При подачі посипте мюслі з фруктами цукровою пудрою і корицею.