Недарма кажуть, що нове – це добре забуте старе. Звичайні керамічні горщики знову увійшли в моду.
Глиняний посуд має унікальні властивості: стінки горщиків прогріваються рівномірно, завдяки чому приготовані в них страви відрізняються ніжною консистенцією і зберігають вітаміни.
Час приготування 1 година 20 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
крупа гречана – 1 стакан печериці – 400 г корінь селери – 300 г цибуля ріпчаста – 2 головки яблука кислі – 2 шт. зелень петрушки дрібно рубана – 3 ст. ложки сік лимонний – 6 ч. ложок олія – 6 ст. ложок перець чорний мелений сіль
Приготування
Селеру наріжте дрібними кубиками, додайте дрібно нарізані гриби, посоліть, поперчіть.
Цибулю дрібно наріжте. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками, додайте цибулю і зелень петрушки, посоліть, поперчіть, влийте лимонний сік і перемішайте.
У горщики насипте промиту крупу, покладіть гриби з селерою, потім яблучно- цибульну суміш. Влийте по столовій ложці олії і по півсклянки окропу, горщики накрийте кришками і поставте в холодну духовку. Розігрійте її до 180 °С і готуйте кашу 1 годину.
При подачі оформіть зеленню.