Пісна гречана каша з грибами і селерою в горщиках

Пісна гречана каша з грибами і селерою в горщиках

Недарма кажуть, що нове – це добре забуте старе. Звичайні керамічні горщики знову увійшли в моду.

Глиняний посуд має унікальні властивості: стінки горщиків прогріваються рівномірно, завдяки чому приготовані в них страви відрізняються ніжною консистенцією і зберігають вітаміни.

Час приготування 1 година 20 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

крупа гречана – 1 стакан
печериці – 400 г
корінь селери – 300 г
цибуля ріпчаста – 2 головки
яблука кислі – 2 шт.
зелень петрушки дрібно рубана – 3 ст. ложки
сік лимонний – 6 ч. ложок
олія – 6 ст. ложок
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Селеру наріжте дрібними кубиками, додайте дрібно нарізані гриби, посоліть, поперчіть.

Цибулю дрібно наріжте. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками, додайте цибулю і зелень петрушки, посоліть, поперчіть, влийте лимонний сік і перемішайте.

У горщики насипте промиту крупу, покладіть гриби з селерою, потім яблучно- цибульну суміш. Влийте по столовій ложці олії і по півсклянки окропу, горщики накрийте кришками і поставте в холодну духовку. Розігрійте її до 180 °С і готуйте кашу 1 годину.

При подачі оформіть зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: