Їжачки рибні з капустою

 Їжачки рибні з капустою

Інгредієнти для приготування

500 г філе риби
300 г білокачанної капусти
2 ст. ложки рису
1 цибулина
1 яйце
2 ст. ложки вершкового масла
сіль за смаком
олія для смаження

Для соусу

1 стакан сметани
2 ст. ложки томатної пасти
1 ст. ложка нашаткованої зелені кропу
1 ч. ложка борошна
1 ст. ложка вершкового масла
сіль, чорний мелений перець – за смаком

Приготування соусу

Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, розвести сметаною, додати томатну пасту, довести до кипіння і варити, помішуючи, 1 хвилину. За смаком посолити і приправити перцем, додати зелень кропу, ретельно перемішати і зняти з вогню.

Приготування їжачків

Рис відварити в злегка підсоленій воді до напівготовності, перекинути на друшляк. Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

Філе риби промити, нарізати невеликими шматочками, капусту також нарізати невеликими шматочками, пропустити разом через м’ясорубку.

Додати в отриманий фарш рис, яйце і обсмажену цибулю, за смаком посолити, ретельно перемішати. Сформувати невеликі кульки, запанірувати в борошні і обсмажити на олії з усіх боків до золотистого кольору.

Залити соусом і тушкувати на слабкому вогні під кришкою до готовності, 7-10 хвилин. Подавати з відвареними овочами, посипавши зернами граната.

Відео приготування котлет рибних з капустою

Подобається допис? Поділіться з друзями: