Запечена картопля по-селянськи – це дольки картоплі запечені в духовці, покриті маслом і прянощами. Страва смачна, улюблена багатьма, добре поєднується зі свіжими овочами, салатами. Картоплю по-селянськи легко доповнити улюбленим соусом або кетчупом.
Картопля по-селянськи готується просто, швидко і не вимагає особливої уваги, як при обсмажуванні на сковороді. Страву можна їсти як за допомогою вилки, так і руками, вмочуючи шматочки в соус.
Зміст
Інгредієнти для картоплі по-селянськи:
картопля молода – 7 шт.
рослинна олія – 2 ст.л.
паприка – 2 ст.л.
сушений орегано – 1 ст.л.
зелень (кріп, базилік) – 1 пучок
сіль – за смаком
Приготування картоплі по селянськи:
Добре помийте картоплю, шкірку не знімайте. Переріжте на чотири половини. Покладіть у глибоку миску, посоліть.
Зелень помийте і покришить.
В окремій мисці змішайте олію з зеленню та спеціями.
Висипте в картоплю і гарненько перемішайте.
Візьміть деко або форму для випікання, застеліть фольгою і покладіть картоплю.
Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і поставити деко з картоплею випікатися на 30 хвилин.
Смачного!