Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи

Запечена картопля по-селянськи – це дольки картоплі запечені в духовці, покриті маслом і прянощами. Страва смачна, улюблена багатьма, добре поєднується зі свіжими овочами, салатами. Картоплю по-селянськи легко доповнити улюбленим соусом або кетчупом.

Картопля по-селянськи готується просто, швидко і не вимагає особливої уваги, як при обсмажуванні на сковороді. Страву можна їсти як за допомогою вилки, так і руками, вмочуючи шматочки в соус.

Інгредієнти для картоплі по-селянськи:

картопля молода – 7 шт.
рослинна олія – 2 ст.л.
паприка – 2 ст.л.
сушений орегано – 1 ст.л.
зелень (кріп, базилік) – 1 пучок
сіль – за смаком

Картопля по-селянськи

Приготування картоплі по селянськи:

Добре помийте картоплю, шкірку не знімайте. Переріжте на чотири половини. Покладіть у глибоку миску, посоліть.

Зелень помийте і покришить.

В окремій мисці змішайте олію з зеленню та спеціями.

Картопля по-селянськи

Висипте в картоплю і гарненько перемішайте.

Картопля по-селянськи

Візьміть деко або форму для випікання, застеліть фольгою і покладіть картоплю.

Картопля по-селянськи

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і поставити деко з картоплею випікатися на 30 хвилин.

Смачного!

Відео приготування картоплі по-селянськи

Подобається допис? Поділіться з друзями: