Смачна картопля, запечена з вершками і сиром у духовці. Нарізається сира картопля і викладається у форму для духовки. З вершків, молока, борошна і спецій готується соус і заливається цим соусом картопля. Запікається до готовності, потім традиційно посипається страва сиром, який розплавляється в духовці.
Зміст
Інгредієнти
картоплина середнього розміру – 6-7 шт.
жирні вершки – 1,5 склянки
молоко – 1,5 склянки
борошно – 2 столові ложки
сіль – 1 чайна ложка
чорний перець мелений
часник за смаком
натертий сир (краще сир Чеддер) – 1,5 склянки
зелена цибуля, зелень
масло вершкове
Приготування картоплі з вершками в духовці
Для соусу вершки змішати з молоком, додати борошно, сіль, перець, роздавлений часник і перемішати. Включити духовку на 200 градусів.
Почистити і помити, а потім нарізати картоплю невеликими шматочками. А можна залишити її в шкірці, тільки необхідно ретельно вимити.
Форму для духовки добре змастити вершковим маслом, рівним шаром викласти картоплю, залити соусом, фольгою накрити форму і постави її в духову шафу. Через 30 хвилин фольгу зняти і готувати картоплю ще 20-30 хвилин. Потім посипати страву сиром і знову відправити картоплю з вершками на 5-7 хвилин у духовку, щоб розплавився сир.
Все, тепер тільки залишається посипати нашу чудову картопельку подрібненою зеленою цибулею, зеленню і можна відразу подавати, поки гаряча.