Картопляна запіканка з ковбасою

Картопляна запіканка з  ковбасою

Проста і ситна картопляна запіканка з ковбасою, овочами і сиром. Попередньо обсмажуємо овочі одночасно з картоплею. Потім все викладаємо у форму, додаємо сирі яйця з шинкою і запікаємо в духовці. Поки запіканка гаряча – посипаємо сиром.

Інгредієнти

картопля – 3-4 шт.
цибуля – 1 шт.
болгарський червоний перець
ковбаса (або шинка) – 100 г.
яйця – 4 шт.
сир – 30 г.
сіль, перець мелений
олія

Приготування картопляної запіканки з ковбасою

Нарізати цибулину кільцями й обсмажити на олії до прозорості. Нарізати перець болгарський кубиками, додати до цибулі і ще 5-7 хвилин смажити. До овочів додати картоплю, нарізану кубиками. Коли картопля почне злегка підрум’янюватися, посолити, поперчити. З вогню зняти сковороду і перекласти овочі в форму для духовки.

Вінчиком збити яйця, змішати їх з нарізаною кубиками ковбасою і вилити цю суміш на овочі.

Запікати запіканку в духовці, яку розігріти при встановленій температурі в 180-190 градусів, час приготування 10-15 хвилин.

Готову, гарячу картопляну запіканку з ковбасою посипати дрібно натертим сиром, дати декілька хвилин постояти і нарізати на порції.

Подобається допис? Поділіться з друзями: