Для тих хто не знає що сьогодні приготувати, пропонується рецепт картоплі з грибами в духовці. Ця страва готується швидко, а виходить дуже смачною. Серед всіх інгредієнтів є бекон який надасть картоплі з грибами свій характерний смак і аромат. До того ж, ця страва навіть в силу своєї простоти, цілком заслужено може бути на святковому столі.
Зміст
Інгредієнти для картоплі з грибами в духовці
0,5 кг. – картопля (не велика, бажано одного розміру)
оливкова олія (або будь-яка рослинна)
сіль за смаком
1 зубчик часнику
100 грам нарізаного бекону
0,5 кг. – нарізаних грибів
кілька гілочок свіжого кропу
2 стебла свіжого естрагону (він же тархун) – за бажанням
Приготування картоплі з грибами в духовці
Увімкніть духовку для розігріву на 180 градусів.
Картоплю будемо запікати неочищеною, тому її потрібно дуже добре вимити, щоб ніде не залишилася земля і пісок. Далі її потрібно нарізати на чотири частини, і помістити в форму для випічки.
Посоліть і перемішайте з двома ложками оливкової олії. Форму з картоплею поставте в духовку на 30 хвилин запікатися.
Поки картопля в духовці потрібно зайнятися грибами.
Візьміть сковорідку і поставте на вогонь, як тільки сковорідка нагріється обсмажити протягом 1 хвилини бекон.
До бекону додайте гриби і трошки посоліть.
Тушкуйте гриби з беконом до їх золотистого відтінку.
Зубчик часнику очистіть від лушпиння і наріжте дуже дрібно.
Після потрібно додати гриби з беконом до картоплі, також додати часник, перемішати і поставити в духовку ще на 20 хвилин запікатися.
І в самому кінці потрібно додати зелень.
Картопля з грибами в духовці готова, подавайте до столу.
Смачного!