Каша з гарбуза з кукурудзяною крупою

Каша з гарбуза з кукурудзяною крупою

Каша з гарбуза може готуватися з будь-якою крупою і навіть без неї. Багато в чому саме від обраної крупи залежить смак каші з гарбуза. Це прекрасний варіант ситної і корисної вечері для всієї родини.

Інгредієнти для каші з гарбуза

гарбуз – 400 г
кукурудзяна крупа – 100 г
вершки – 300 мл.
вершкове масло – 70 г
цукор – 2 ст. л.
сіль за смаком
вода – 1 стакан

Приготування каші з гарбуза з кукурудзяною крупою

Гарбуз очистити від шкірки, насіння і волокна, помити і обсушити. Очищений гарбуз порізати невеликими кубиками.

Викласти на сковорідку половину вершкового масла, розтопити на середньому вогні і обсмажити в ньому гарбуз, помішуючи, до м’якого стану приблизно 5 хвилин. Потім додати половину вершків, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушити гарбуз 15 хвилин. Готовий гарбуз подрібнити в блендері.

Поки тушиться гарбуз, необхідно приготувати кукурудзяну кашу. Кукурудзяну крупу промити, залити водою, посолити і відварити на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім заправити кашу вершками, накрити кришкою і варити на повільному вогні ще 10 хвилин.

З’єднати подрібнений гарбуз з кукурудзяною кашею, додати цукор і потім тушити на слабкому вогні під кришкою ще 10 хвилин.

Каша з гарбуза з кукурудзяною крупою виходить особливо смачною, якщо укутати її в ковдру і залишити впрівати приблизно на 15-20 хвилин. Подавати потрібно теплу кашу з гарбуза, перед тим заправивши її вершковим маслом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: