Хек тушкований в томаті

Хек тушкований в томаті

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти для хеку в томаті

хек
томатний сік
квасоля стручкова
цибуля
приправа для риби (без солі)
олія оливкова
гвоздика
сіль

Приготування хека тушкованого в томаті

Першим ділом готуємося: рибу миємо і ріжемо великими шматками, очищаємо і нарізаємо цибулину, якщо стручкову квасолю ви взяли швидкозаморожену – нехай вона попередньо відтає. Шматочки хека посоліть і приправте приправою для риби.

Розігріваємо сковороду і ллємо оливкову олію в кількості 10 г. Цього достатньо, щоб не маленька сковорода повністю покрилася тонким шаром масла. Не забувайте, що готуємо максимально низькокалорійну страву.

Викладаємо підготовленого хека на сковорідку і злегка підсмажуємо на середньому, ближче до малого, вогні. На цьому етапі потрібно уважно спостерігати, щоб риба не пригоріла. Як тільки здасться, що хек зараз пригорить – додайте цибулю. Її сік дозволить підсмажити рибу ще трохи.

Вся процедура такого делікатного смаження займе близько 12-15 хвилин. Риба на цей момент буде в напівготовності. Саме час залити рибу томатним соком. Так і робимо. Врахуйте що до повної готовності хека, томатний сік не буде випаруватися повністю і незагусне. Тому багато його лити не потрібно.

Далі накриваємо кришкою і буквально через декілька хвилин додаємо до вже підтушкованого хека, стручкову квасолю і дуже маленьку щіпку гвоздики. Далі все тушкуємо під кришкою ще десь хвилин 5-7.

Це все. Вимикаємо вогонь, пробуємо на сіль. Якщо квасоля несолона, то досолюємо за смаком.

Подобається допис? Поділіться з друзями: