Вкрай рідко святкове застілля обходиться без холодцю. Багато хто спеціально чекає приводу, щоб порадувати себе і своїх близьких цією смачною і апетитною стравою. Готувати холодець просто, але довго. Для того, щоб холодець вийшов ароматним і наваристим, використовуйте тільки свіжі продукти.
Вихід: 16 порцій
Час приготування: більше 2 годин
Зміст
Інгредієнти для холодцю
свинячі ноги – 4 шт. або велика рулька і 2 маленькі ніжки
свинячі вуха – 2-4 шт.
яловичина на кості – 1-1,5 кг.
морква – 1 шт.
ріпчаста цибуля – 1 шт.
сіль, перець за смаком
біле коріння
чорний перець горошком – 10 шт.
лавровий лист – 4-5 шт.
часник – 1 головка
вода – 1 л. на 1 кг м’ясних продуктів
Приготування холодцю
Вуха промити гарненько під проточною водою. Ніжки обпалити і також промити під проточною водою. Скласти всі продукти у велику каструлю.
Залити холодною водою, поставити на плиту, довести до кипіння.
Коли вода закипить, зняти піну, зменшити температуру до мінімуму – бульйон повинен злегка кипіти.
Викладаємо до м’яса овочі, спеції, все – крім солі. Варимо холодець близько 6-7 годин.
За годину до готовності холодець гарненько посолити.
Витягнути весь вміст каструлі в миску, злегка остудити.
М’ясні продукти нарізати, видаляючи всі кістки.
Заповнити формочки м’ясними продуктами.
Посипати дрібно нарізаним часником.
Залити процідженим бульйоном, остудити при кімнатній температурі і прибрати в холодильник на ніч.
Холодець подавати з хроном, гірчицею, товченим часником зі сметаною.