Холодець

Холодець

Вкрай рідко святкове застілля обходиться без холодцю. Багато хто спеціально чекає приводу, щоб порадувати себе і своїх близьких цією смачною і апетитною стравою. Готувати холодець просто, але довго. Для того, щоб холодець вийшов ароматним і наваристим, використовуйте тільки свіжі продукти.

Вихід: 16 порцій

Час приготування: більше 2 годин

Інгредієнти для холодцю

свинячі ноги – 4 шт. або велика рулька і 2 маленькі ніжки
свинячі вуха – 2-4 шт.
яловичина на кості – 1-1,5 кг.
морква – 1 шт.
ріпчаста цибуля – 1 шт.
сіль, перець за смаком
біле коріння
чорний перець горошком – 10 шт.
лавровий лист – 4-5 шт.
часник – 1 головка
вода – 1 л. на 1 кг м’ясних продуктів

Приготування холодцю

Вуха промити гарненько під проточною водою. Ніжки обпалити і також промити під проточною водою. Скласти всі продукти у велику каструлю.

Залити холодною водою, поставити на плиту, довести до кипіння.

Коли вода закипить, зняти піну, зменшити температуру до мінімуму – бульйон повинен злегка кипіти.

Викладаємо до м’яса овочі, спеції, все – крім солі. Варимо холодець близько 6-7 годин.

За годину до готовності холодець гарненько посолити.

Витягнути весь вміст каструлі в миску, злегка остудити.

М’ясні продукти нарізати, видаляючи всі кістки.

Заповнити формочки м’ясними продуктами.

Посипати дрібно нарізаним часником.

Залити процідженим бульйоном, остудити при кімнатній температурі і прибрати в холодильник на ніч.

Холодець подавати з хроном, гірчицею, товченим часником зі сметаною.

Подобається допис? Поділіться з друзями: