Класичні квасолеві котлети багаті білком, фосфором, цинком та іншими вітамінами і мінералами. У багатьох рецептах додають або яйця, або шкідливу манку, або ще якісь абсолютно непотрібні інгредієнти, що псують весь смак натурального страви. Даний рецепт не вимагає нічого зайвого.
Зміст
Інгредієнти
квасоля червона – 300-400 гр.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
паніровка
олія
сіль
Приготування квасолевих котлет
Замочити червону квасолю на 8-12 годин (наприклад, вранці, щоб приготувати до вечері).
Відварюємо її 30-40 хв. в каструлі. Під час варіння необхідно один раз змінити воду, зливши червоний відвар і відразу закинувши квасолю в іншу чисту киплячу воду. Солити за 10 хв. до готовності.
Остудити квасолю і подрібнити до консистенції тіста (як для пирогів) блендером. Можна трішки додати воду або не до кінця злити стару воду. Виходить квасолевий фарш.
Нарізати цибулю, натерти морквину, обсмажити їх на сковороді з олією і додати в квасолевий фарш.
Всі складові добре перемішати і зліпити котлетки. Секрет квасолевих котлет прочтий – їх не треба робити занадто великими. Робіть пласкими. Тоді масло зі сковорідки правильно вбереться і розподілиться, вони вийдуть дуже соковитими.
Обваляти котлетки в паніровці. Смажити на сковороді по півхвилини кожну сторону.