Набридло стояти весь вихідний день біля плити, особливо в літню спеку? Тоді приготуйте на обід в мультиварці швидке, смачне, ситне, корисне друге блюдо, яке не потребує додаткового приготування гарніру – ліниві голубці. У мультиварці ліниві голубці виходять соковитими і ароматними.
Зміст
Інгредієнти
капуста – 1/2 кг.
м’ясний фарш – 250 г.
морква – 1 шт.
рис – 1/2 чашки
ріпчаста цибуля – 1 шт.
томатна паста – 1 ст.л.
сметана – 100 г.
олія – 2 ст.л.
лавровий лист 1 шт.
Приготування лінивих голубців в мультиварці
Для приготування фаршу краще взяти яловичину і свинину в рівних пропорціях, добре охолодити, пропустити через м’ясорубку або ж подрібнити у блендері. При подрібненні м’яса для голубців не варто подрібнювати до однорідного стану, краще щоб залишалися невеликі шматочки м’яса, так смачніше.
Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Моркву промити, очистити від шкірки, натерти на крупній тертці. Свіжу білокачанну капусту нарізати соломкою. Рис промити 1 раз в теплій воді температурою 45 градусів, другий раз – в гарячій 65 градусів.
Приготування соусу: з’єднати томатну пасту зі сметаною, додати приблизно 1/2 склянки води, перемішати.
У чашу мультиварки налити трохи олії, включити режим «Смаження», покласти цибулю і м’ясний фарш, перемішати і смажити 5 хвилин. Потім на обсмажений фарш викласти підготовлені капусту, рис, моркву, перемішати. Продукти посолити, додати лавровий лист, чорний мелений перець. Масу залити соусом, приготованим зі сметани, томатної пасти і води, добре перемішати.
У мультиварці включити режим «Плов», накрити чашу кришкою і готувати ліниві голубці 1 годину. Подати до столу ліниві голубці з кетчупом або сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.