Час приготування – 50 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
рис арборіо – 200 г молоко – 1 склянка молоко згущене без цукру – 250 г масло вершкове – 2 ст. ложки цукор коричневий – 3 ст. ложки лимон – 1 шт. мускатний горіх тертий – 1/2 ч. ложки перець духмяний мелений – 1/2 ч. ложки фініки без кісточок – 100 г сіль
Приготування
У сотейнику обсмажте на олії рис, помішуючи, протягом 2 хвилин. З лимона дрібною теркою зітріть цедру. Лимон очистіть від білих волокон і наріжте скибочками. Фініки наріжте дрібними кубиками.
Змішайте молоко і згущене молоко, доведіть до кипіння і влийте половину суміші в рис, посоліть. Готуйте, помішуючи поки вся рідина не вбереться, додайте цедру і перемішайте. Додайте цукор, мускатний горіх і духмяний перець, перемішайте. Влийте молочну суміш, що залишилася, і готуйте, помішуючи 15 хвилин, поки майже вся рідина не вбереться.
Покладіть фініки і готуйте ще 5 хвилин, щоб рідина увібралася.