Лимоне різотто з фініками

Лимоне різотто з фініками

Час приготування – 50 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

рис арборіо – 200 г
молоко – 1 склянка
молоко згущене без цукру – 250 г
масло вершкове – 2 ст. ложки
цукор коричневий – 3 ст. ложки
лимон – 1 шт.
мускатний горіх тертий – 1/2 ч. ложки
перець духмяний мелений – 1/2 ч. ложки
фініки без кісточок – 100 г
сіль

Приготування

У сотейнику обсмажте на олії рис, помішуючи, протягом 2 хвилин. З лимона дрібною теркою зітріть цедру. Лимон очистіть від білих волокон і наріжте скибочками. Фініки наріжте дрібними кубиками.

Змішайте молоко і згущене молоко, доведіть до кипіння і влийте половину суміші в рис, посоліть. Готуйте, помішуючи поки вся рідина не вбереться, додайте цедру і перемішайте. Додайте цукор, мускатний горіх і духмяний перець, перемішайте. Влийте молочну суміш, що залишилася, і готуйте, помішуючи 15 хвилин, поки майже вся рідина не вбереться.

Покладіть фініки і готуйте ще 5 хвилин, щоб рідина увібралася.

Подобається допис? Поділіться з друзями: