Класична і дуже смачна страва. Такі макарони реально варили на флоті за часів СРСР. І мабуть звідти ця страва перекочувала з такою цікавою назвою в меню не матросів і капітанів.
Зміст
Інгредієнти
макарони – 200 гр.
фарш – 400 гр.
цибулина – 1 шт. (велика)
олія для смаження
сіль
хмелі-сунелі
томатний соус
кріп
Приготування макаронів по флотські
Перше, що ми робимо – обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.
Потім додаємо до цибулі фарш. Краще взяти фарш асорті навпіл: 200 грам свинячого і 200 грам яловичого.
Фарш обсмажуємо на великому вогні, постійно помішуючи, щоб він був однакового кольору і весь просмажений. Краще його розминати виделкою.
Фарш додаємо до обсмаженої цибулі.
Десь в середині смаження фарш солимо.
Додаємо приправу «Хмелі-сунелі». Ця традиційна грузинська приправа містить: пажитник (саме він дає їй найяскравіший аромат), базилік, коріандр, червоний перець.
Приправи добавляйте на ваш смак.
І останнім додаємо 1-2 ложки густого томатного соусу або томатної пасти.
Поки готується фарш, повинні зваритися макарони. Для того, щоб макарони були смачними і не розварилися, потрібно: варити їх в достатній кількості води і при постійному не сильному кипінні води. Для спагеті розрахунок води: 100 грам спагеті – 1 літр води.
Коли вода закипіла – кидаємо макарони. Вода звичайно повинна бути солоною. І починаємо їх варити, поки вода не закипить знову (щоб макарони не прилипли до дна каструлі, потрібно їх перемішати). Варити треба за часом зазначеним на упаковці. Якщо 15-20 хвилин, то це 15-20 хвилин від повторного закипання макаронів.
Коли макарони відваряться – необхідно відкинути їх на друшляк. Якщо макарони якісні, ніякого промивання не потрібно.
Додаємо макарони в уже готовий фарш і добре перемішуємо.
У тарілці макарони по флотські посипаємо кропом. Смакота!