М’ясо по-французьки з курячого філе

М'ясо по-французьки з курячого філе

Вирішили трохи відступити від правил, заодно спростивши життя. Справа в тому, що м’ясо по-французьки, рецепт якого, замість традиційної свинини, включає курку, готується трохи швидше і простіше, ніж аналогічна страва зі свинини. Зате така страва виходить менш жирною, низькокалорійною, ніжною і смачною.

Інгредієнти для м’яса по-французьки

куряче філе – 600 г
твердий сир – 200 г
печериці – 200 г
цибулина – 1 шт.
помідори – 2 шт.
невеликий пучок зелені
часник – 1 зубок
майонез – 50 г
сметана – 50 г
олія – 2 ст. л.
гірчиця – 1 ч. л.
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком

Приготування м’яса по-французьки з курячого філе

Куряче філе помити і розрізати поздовжньо на кілька порційних частин. Прикрити філе харчовою плівкою і відбити. Посолити, поперчити, змастити гірчицею.

Гриби помити і порізати невеликими кубиками. Цибулю порізати півкільцями. Обсмажити гриби в розігрітій олії 5-7 хвилин. Потім додати до грибів цибулю і обсмажувати, помішуючи, до золотистого кольору.

Помідори порізати на скибочки. Подрібнити зелень. Часник пропустити через часникодавку. Сир натерти на крупній тертці. Змішати сир, часник, зелень, майонез і сметану.

Куряче філе викласти на змащене вершковим маслом деко. Викласти на філе смажені гриби з цибулею і скибочки помідора. Зверху змастити соусом.

Відправити м’ясо по-французьки в розігріту до 180° С духовку на 20-25 хвилин.

Подавати м’ясо по-французьки гарячим з картопляним гарніром або як самостійну страву з салатом і зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: