Пісна страва – Овочеві манти

Овочеві манти

Дотримання навіть самого суворого посту – ще не привід відмовляти собі в улюблених стравах. Їх можна приготувати без продуктів тваринного походження, але при цьому вони залишаться поживними і смачними. Взяти, наприклад, манти. Ми звикли, що ця знаменита страва східної кухні готується з м’ясом. Давайте спробуємо зробити пісні манти – з овочами, а до столу подати з томатним або соєвим соусом.

Для 5-6 порцій потрібні такі продукти

0,5 кг пшеничного борошна
150 мл питної води
1 чайна. ложка (без гірки) кухонної солі

Для овочевої начинки

300 гр. білокачанної капусти
1 середня морква
3 невеликі картоплини
3 дрібні цибулини
половина пучка зелені кінзи або петрушки
масло пісне
спеції за смаком

Приготування

Воду посолити, всипати борошно (за бажанням можна просіяти), замісити круте тісто, поставити під серветку.

Перейти до начинки: всі овочі почистити. Моркву натерти крупно, а решту обов’язково нарізати ножем. Їх терти не можна, інакше дадуть багато соку – і вийдуть не манти, а овочеве пюре в тісті.

Отже, картоплю нарізати крихітними кубиками, ріпчасту цибулю і капусту – тоненькою соломкою. З’єднати їх з тертою морквою і нарізаною зеленню.

Додати спеції (наприклад, чорний перець і зіру), приправити сіллю і 2-3 ч. л. олії. Добре перемішати овочеву масу і дістати тісто з-під серветки.

Розкачати тонким полотнищем, нарізати квадрати, по яким розкласти овочеву начинку. Краєчки тіста заліпити конвертиками (як звичайні манти) або на свій розсуд.

Помістити заготовки в мантоварку і готувати 35-40 хв. Гарячі пісні манти подати з соєвим соусом.

Ангела за трапезою!

Овочеві манти – відео приготування

Подобається допис? Поділіться з друзями: