Крупа кіноа – дуже корисна і поживна. Не помилимося, якщо скажемо, що це найкорисніша крупа серед усіх відомих на сьогоднішній день. Якщо дотримуєшся здорового харчування – то цей рецепт саме те, що тобі потрібно! Цей простий рецепт ідеально підійде для вегетаріанців і тих, хто вирішив трохи посидіти на дієті, щоб скинути зайву вагу. Пропонуємо додати його в колекцію рецептів здорового харчування.
Зміст
Інгредієнти для перцю, фаршированого кіноа та горіхами
великі червоні болгарські перчини – 4 шт. крупа кіноа – 300 гр. цибуля – 2 шт. помідори – 2 шт. вода – 100 мл. пучок кропу ядра волоських горіхів – 100 гр. сіль (за смаком) перець (за смаком) рослинна олія (для смаження)
Вихід – 4 порції. Час приготування – 40 хвилин
Приготування перців, фаршированих кіноа і горіхами
Болгарський перець необхідно помити, зрізати верхівки і видалити насіння. Помідори ошпарити та зняти шкірку. Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками. Ядра волоського горіха подрібнити за допомогою блендера або кулінарного молотка.
На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажити цибулю до прозорості, додати томати, кіноа, подрібнений кріп і горіхи, 100 мл. води, сіль і перець за смаком. Тушкувати 5 хвилин на середньому вогні.
Нафарширувати перці, помістити на деко або в форму для запікання і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати, фаршировані кіноа і горіхами перці, протягом 15 хвилин.