Пісний рис з грибами і овочами

Пісний рис з грибами і овочами

Рис з грибами і овочами готують з великою кількістю зелені і приправляють пряним порошком карі, що надає стравам приємний золотистий колір.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

рис – 1 склянка
бульйон грибний або овочевий – 2 склянки
опеньки дрібні заморожені або мариновані – 150 г
зелений горошок – 150 г
цибуля ріпчаста – 1 головка
олія – 1 ст. ложка
томатна паста – 2 ст. ложки
масло вершкове – 1 ч. ложка
кінза, зелень кропу і базиліку рубані
2 ст. ложки
цукор – 1/2 ч. ложки
порошок каррі – 1/4 ч. ложки
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Стакан води закип’ятіть з томатною пастою, цукром, сіллю і вершковим маслом. Покладіть в горошок і припустіть його 5 хвилин.

Цибулю наріжте дрібними кубиками і спассеруйте на олії. Додайте опеньки, обсмажте.

Перебраний і промитий рис розкладіть в горщики, додайте горошок разом з відваром і цибулю з грибами, посоліть, поперчіть, приправте каррі, влийте гарячий бульйон. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте рис 40 хвилин при 200 °С.

При подачі рис з грибами і овочами посипте рубаною зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: