Рис з грибами і овочами готують з великою кількістю зелені і приправляють пряним порошком карі, що надає стравам приємний золотистий колір.
Час приготування – 1 година 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
рис – 1 склянка бульйон грибний або овочевий – 2 склянки опеньки дрібні заморожені або мариновані – 150 г зелений горошок – 150 г цибуля ріпчаста – 1 головка олія – 1 ст. ложка томатна паста – 2 ст. ложки масло вершкове – 1 ч. ложка кінза, зелень кропу і базиліку рубані 2 ст. ложки цукор – 1/2 ч. ложки порошок каррі – 1/4 ч. ложки перець чорний мелений сіль
Приготування
Стакан води закип’ятіть з томатною пастою, цукром, сіллю і вершковим маслом. Покладіть в горошок і припустіть його 5 хвилин.
Цибулю наріжте дрібними кубиками і спассеруйте на олії. Додайте опеньки, обсмажте.
Перебраний і промитий рис розкладіть в горщики, додайте горошок разом з відваром і цибулю з грибами, посоліть, поперчіть, приправте каррі, влийте гарячий бульйон. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте рис 40 хвилин при 200 °С.
При подачі рис з грибами і овочами посипте рубаною зеленню.