Плов з курки в мультиварці

Плов з курки в мультиварці

Основними інгредієнтами плову є м’ясо і зерно. Як зерно найчастіше використовується рис. Якщо у вас є бажання поекспериментувати, можете спробувати приготувати плов з гороху, пшениці, кукурудзи або пшона. За традицією в якості м’яса використовується баранина. Але ніхто вам не забороняє замінити її куркою або іншою птицею. Які б продукти ви не використали для приготування, головне готувати плов, як і будь яку страву з душею. Основними приправами, які узбеки використовують для приготування плову, є чорний і червоний мелений перець. Також вони можуть приправляти свій плов шафраном або імбиром.

Кожна господиня має якийсь свій секрет приготування страв, якими вона радує своїх близьких і гостей вдома.

Інгредієнти

цілі курячі грудки без шкіри – 2 шт.
ріпчаста цибуля середнього розміру – 5 головок
середня морквина – 2 шт.
рис довго-зернистий – 3 стаканчика від мультиварки
вода – 5-5,5 стаканчиків від мультиварки
приправи – 1/4 чайної ложечки
сіль – столова ложка
олія – 3 столових ложки

Приготування плову з курки в мультиварці

Як приправи можна взяти приправу для курячого плову, червоний перець, чорний перець, зіру. Приправу, взагалі, можна використовувати будь яку. Відмірюємо рис в сито і промиваємо під сильним струменем холодної води до тих пір, поки вода не буде зовсім прозорою. Залишаємо в ситі для стікання води.

Курку ріжемо або рубаємо на невеликі шматочки. Розмір шматочків приблизно з половинку сірникової коробки. Включаємо режим “випічка”, наливаємо масло в чашу мультиварки, розігріваємо його декілька хвилин і потім опускаємо шматочки курки. Підсмажуємо на вибір: злегка або, навпаки, до підсмаженої скоринки. Смажити можна з відкритою і з закритою кришкою.

Плов з курки в мультиварці

Часові витрати приблизно хвилин 20. Спочатку обсмажте з одного боку і при досягненні потрібного ступеня підсмажування переверніть і підсмажте злегка другу сторону. Обсмажувати другу сторону не потрібно сильно, тому що в процесі готування в режимі плову, після википання рідини, нижня сторона м’яса присмажується. Після підсмажування курки, вимкніть мультиварку і дістаньте чашу з куркою на стіл (для зручності подальшого докладання продуктів).

Нарізану соломкою моркву викладаємо на підсмажену курку.

Плов з курки в мультиварці

На моркву викладайте цибульку, порізану кільцями або півкільцями. З сита перекладаємо рис на шар цибулі. Вирівнюємо поверхню рису. Налийте воду в будь яку ємність, додайте приправи і сіль. Розмішайте до розчинення солі. Виливаємо цей розчин на рис. Рис повинен бути закритий шаром води близько 1 – 1,5 сантиметрів.

Плов з курки в мультиварці

Ставимо чашу в мультиварку. Закриваємо кришку. Встановлюємо режим “плов”. Режим автоматичний, займе близько півтори години. Готовий плов дістаньте і перемішайте.

Плов з курки в мультиварці

Плов з курки в мультиварці готовий, подавайте до столу.

Відео приготування плову з курки в мультиварці

Подобається допис? Поділіться з друзями: