Як готувати плов з курки? Таке питання можна часто почути від молодих господинь. Зрозуміло, якщо плов приготувати у себе вдома, він буде зовсім не таким, яким виходить плов, приготований на відкритому вогні. Тим більше, якщо його приготувати за всіма правилами, використовуючи виключно м’ясо з баранини. Але тим не менш, смак домашнього плову, приготованого за хорошим рецептом, теж не залишить байдужими тих, хто його спробує.
Секрет плову не в тому, з чого його готують, а в тому, як його готують. Є дуже багато різних рецептів, як готувати плов. Зазвичай плов роблять з бараниною, але дуже часто це м’ясо замінюють свининою. Можна також зробити плов з сухофруктами. Але навіть якщо ви використовуєте одні і ті ж складові, плов може вийти зовсім різний.
Все залежить від того в яких пропорціях ви будете використовувати продукти для приготування, і в якій послідовності ви їх будете додавати в страву.
Зміст
Інгредієнти для плову з курки
Куряче філе – 1 кг.
Рис – 0,5 кг.
Цибуля – одна велика головка
Морква – 1 шт.
Соняшникова олія.
Часник – 1 зубчик
Спеції за смаком
Приготування плову з курки
Ви можете використовувати філе курки, а можете взяти цілу курку. Все залежить від того як багато часу ви можете витратити на приготування страви. Якщо це тушка курки ціла, дайте їй охолонути і потім відокремте м’ясо. Наріжте м’ясо на маленькі шматки. Посипте їх сіллю і перцем.
Візьміть велику гусятницю або іншу посудину бажано з товстими стінками. Налийте в неї олію, трохи нагрійте і покладіть нарізане м’ясо. Обсмажуйте його до тих пір, поки не з’явиться рум’яна скоринка.
У той час як смажиться м’ясо, наріжте цибулю і натріть на тертці моркву. Коли м’ясо набере рум’яного кольору, додайте овочі і смажте до набуття цибулею золотистого кольору.
Добре переберіть рис, і потім ретельно його промийте, щоб не було сміття і бруду.
Насипте його в гусятницю і залийте кип’яченою водою, вона повинна покрити рис на висоту близько трьох сантиметрів.
Зробіть сильний вогонь. Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати протягом однієї години.
Після того як рис звариться, вимкніть вогонь, відкрийте кришку і вставте в плов очищений часник. Закрийте гусятницю кришкою. Нехай вона постоїть деякий час, щоб запах часнику поширився по плову. Все, ваш плов готовий.
Для того, щоб ваш плов не був в’язким як каша, а був розсипчастим – необхідно закладати інгредієнти у відповідних пропорціях. Також дотримуйтесь в цьому процесі рекомендовану послідовність додавання складових.