М’ясо індички смачне і в гарячому, і в холодному вигляді. Особливо апетитними виходять салати з холодною індичкою і заливні з цієї птиці. З індичок готують також супи і бульйони (зазвичай використовують тушки дорослої або недостатньо вгодованої птиці). Однак це м’ясо легко пересушити, тому не варто готувати його занадто довго.
Ніжне, із невеликою кількістю жиру м’ясо індички вважається делікатесним продуктом. Воно містить багато білка (до 28 %), який добре засвоюється організмом людини. Крім того, м’ясо індички не викликає алергії, а тому ідеально підходить для дитячого та дієтичного харчування.
Час приготування – 3 години
Зміст
Інгредієнти на 8 порцій
індичка – 1 шт. рис варений – 2 склянки цибуля ріпчаста – 1 головка перець солодкий – 1 шт. гриби білі – 4 шт. олія – 2 ст. ложки масло вершкове – 100 г гірчиця – 1 ст. ложка апельсини – 3 шт. сік апельсиновий – 2 ст. ложки паприка мелена сіль
Приготування
Цибулю і солодкий перець наріжте кубиками.
Гриби дрібно поріжте і разом з цибулею обсмажуйте на рослинному маслі 5 хвилин. Додайте солодкий перець і смажте ще 5 хвилин.
Рис змішайте з обсмаженими овочами і грибами, посоліть. Приготовленою начинкою нафаршируйте індичку, отвір зашийте. Крила і ноги заправте за допомогою шпагату.
Вершкове масло збийте з гірчицею і змастіть індичку отриманою сумішшю.
Індичку помістіть в рукав для запікання, укладіть на деко і запікайте 2,5 години при 210°С.
Апельсини наріжте скибочками, скріпіть шпажками, полийте соком і посипте паприкою.
Готову індичку вийміть з рукава для запікання, видаліть нитки і шпагат.
При подачі індичку і апельсини укладіть на велике блюдо, оформіть зеленню. На гарнір можна подати смажену картоплю.