Рис з грибами – це просте і ситне блюдо яке під силу приготувати кожному. Таке блюдо можна подавати і як гарнір, і як самостійне пісне блюдо.
Зміст
Інгредієнти:
рис – 250 г. цибуля – 1 шт. гриби – 300 г. оливкова олія сіль, перець, італійські трави – за смаком
Приготування рису з грибами:
У каструлю налити 500 – 600 мл. води, довести до кипіння і посолити, в киплячу воду додати промитий рис, довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і готувати рис до стану аl dente (аль денте).
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.
Гриби помити і очистити, нарізати тонкими скибочками і додати до обсмаженої цибулі. Гриби посолити, поперчити, додати італійські трави і обсмажити до готовності.
До обсмажених грибів додати рис і перемішати. Після чого рис викласти по тарілках, зверху можна скропити оливковою олією. Рис з грибами готовий.