Зміст
Інгредієнти
5 кг ціла індичкаІнгредієнти для маринаду
1 л кефіру або йогурту1 головка часнику, попередньо спечена
30 г приправи до м’яса
1 чайна ложка гострого перцю
2 лимона
Інгредієнти для фаршу
100 г пекану100 г родзинок
2 кг солодкої картоплі
10 г свіжого імбиру
20 цибулин-шалот, розрізаних навпіл
2 ст.л. кориці
100 мл кленового сиропу
2 апельсина
1 гілочка розмарину
Інгредієнти для соусу
сік і кістки після смаження індичкилегкий соус Кнорр
1 кубик вершкового масла або маргарину
Приготування цільноспеченої індички, фаршированої солодкою картоплею
Вичавіть запечену головку часнику, з’єднайте отриману пасту з йогуртом, натертою лимонною шкіркою, вичавленим лимонним соком, приправою до м’яса та гострим перцем.
Протріть індичку отриманим маринадом зовні і зсередини. Залиште маринуватися щонайменше на 12 годин. Переверніть принаймні один раз приблизно через 6 годин, щоб вся індичка мала шанс добре пройти ароматом маринаду. Після закінчення цього часу видаліть зайвий маринад.
Очистіть солодку картоплю і наріжте кубиками 1х1 см. У великій мисці з’єднайте їх, змішавши з подрібненим розмарином, пеканом, родзинками, тертим імбиром, корицею, цибулею, розрізаною навпіл, натертою шкіркою двох апельсинів, кленовим сиропом і кубиком вершкового масла.
Нафаршируйте індичку заздалегідь підготовленою начинкою, отвір індички закріпіть зубочистками, а ніжки перев’яжіть навхрест.
Помістіть індичку в духовку, розігріту до 140° C, приблизно на 3-4 години, випікайте її на розтопленому жирі.
Після запікання індички зберіть соки, виріжте м’ясо індички з кісток, поріжте на більш дрібні шматочки і покладіть його на сковороду на фарш.
Покладіть залишки кісток та соки в казан, залийте літром води і варіть близько 30 хвилин. Отриманий відвар процідіть. Він повинен становити близько 1 літра.
Приготуйте соус. Змішайте прохолодний бульйон із легким соусом Кнорр. Варіть соус 3-5 хвилин до загустіння.