Білокачанну капусту почали обробляти чотири тисячоліття до нашої ери, до нас її завезли з Греції в IX столітті. Дуже швидко капуста стала одним з основних продуктів харчування наших предків. Її їли в свіжому вигляді, варили, тушкували, запікали, заготовляли на зиму. Білокачанна капуста містить багато вітамінів (С, В1, В2, В6, К, РР, U, каротину) і мінеральних речовин, причому у квашеній капусті аскорбінова кислота зберігається протягом декількох місяців.
Зміст
Інгредієнти
капуста білокачанна – 1 кг.
філе сьомги – 600 г.
морква – 1/2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
масло вершкове – 2 ст. ложки
помідори – 3 шт.
борошно пшеничне – 2 ст. ложки
сир тертий – 30 г.
сіль
Вихід – 8 порцій
Час приготування – 1 година
Приготування запіканки з капусти з сьомгою
Капусту дрібно наріжте, залийте невеликою кількістю гарячої води і дайте постояти 15 хвилин. Цибулю і моркву наріжте соломкою і злегка обсмажте на частині масла.
Додайте нарізані помідори, посоліть, посипте борошном і змішайте з капустою. Тушіть на слабкому вогні 15 хвилин.
Філе риби припустіть в невеликій кількості гарячої підсоленої води. Половину овочів покладіть на змащені маслом порційні сковороди або на деко, зверху розкладіть шматочки риби, потім овочі, що залишилися.
Посипте тертим сиром, збризніть розтопленим маслом і запікайте до золотистого кольору.