Запіканка з макаронів

Запіканка з макаронів

Спробуйте літню страву з овочами і куркою. Це дуже простий і доступний рецепт. Запіканка з макаронів чудово підійде для обіду, вечері в сімейному колі або для застілля з друзями. Поєднання курячого м’яса з цвітною капустою виходить дуже ніжним, а завдяки макаронам страва в цілому виходить гармонійною і ситною.

Інгредієнти для запіканки з макаронів

куряче філе – 0,5 кг
макарони – 300 г
помідори – 300 г
цвітна капуста – 400 г
болгарський перець – 1 шт.
пучок базиліка
твердий сир – 100 г
олія – 2 ст. л.
нежирна сметана – 200 г
приправи
сіль і перець за смаком

Приготування запіканки з макаронів

Макарони відварити в підсоленій воді, потім злити в друшляк, обполоснути холодною водою і додати трохи олії, щоб не злиплися.

Всі овочі помити. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Опустити цвітну капусту в киплячу підсолену воду, проварити протягом 3 хвилин і злити воду.

Помідори опустити в окріп на 1-2 хвилини і зняти шкірку. Нарізати помідори напівслайсами.

Перець нарізати кубиками. Базилік подрібнити.

У розігрітій олії обсмажити куряче філе, нарізане кубиками, посолити і поперчити.

На дно сотейника, змащене олією, викласти шар макаронів, потім куряче філе, болгарський перець, залити частиною сметани. Потім покласти шар цвітної капусти, помідори, базилік і приправи. Посолити і поперчити.

Зверху викласти макарони, що лишилися, полити сметаною і посипати тертим сиром.

Запіканка з макаронів готується в духовці при температурі 180° С протягом 30 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: