Зміст
Інгредієнти для зраз
600 г філе судака
1 цибулина
1 яйце
2-3 скибки батона
1/2 склянки молока
олія для смаження
борошно для панірування
сіль, чорний мелений перець – за смаком
Для начинки
200 г печериць
3 варених яйця
1 цибулина
1 ст. ложка нашаткованої зелені кропу
вершкове масло для смаження
сіль за смаком
Приготування зраз з яєчно-грибною начинкою
Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, протушкувати на олії до м’якості. З скибочок батона зрізати скоринки, м’якуш розмочити в молоці, віджати.
Філе риби промити, обсушити, пропустити через м’ясорубку разом з цибулею і м’якушем хліба. Додати збите яйце, за смаком посолити і приправити перцем, ретельно перемішати.
Накрити фарш харчовою плівкою і помістити в холодильник на 1 годину.
Приготування начинки
Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до м’якості, додати нарізані скибочками гриби і тушкувати на слабкому вогні до готовності і випаровування всієї рідини. Остудити. Яйця нарізати дрібними кубиками, змішати з цибулею і грибами, додати кріп, за смаком посолити і приправити перцем, ретельно перемішати.
З рибного фаршу сформувати круглі заготовки товщиною 5-7 мм, на середину кожної покласти по 1 ст. ложці начинки, краї з’єднати і сформувати зрази.
Запанірувати в борошні і обсмажити на олії з двох сторін до золотистого кольору. Накрити кришкою і довести на слабкому вогні до готовності. При подачі прикрасити зеленню, часточками лимона і зернами граната.
Відео приготування рибних зраз