Зміст
Інгредієнти на 3 банки ємністю 0,5 л
100 мл олії по 3 помідори, баклажана, болгарських перцю, зубчики часнику і цибулини 0,3 стручка перцю гострого по 1 ст.л. оцту 9% і цукру 1/2 ст.л. солі
Приготування
Помити баклажани, нарізати разом зі шкіркою на кружальця по 1 см товщиною, підсолити, перемішати і на 20 хв залишити, потім змити сіль і обсушити баклажани.
Промиті помідори розрізати на 4-6 частин, вирізавши плодоніжки.
Гіркий перець промити, дрібно нарізати третину стручка, видаливши насіння, болгарський – очистити і нарізати соломкою.
Очистити цибулю ріпчасту, промити, нашаткувати півкільцями.
Очищені зубчики часнику подрібнити.
У каструлі розігріти олію, викласти баклажани, цибулю, помідори, два види перцю, довести до кипіння, додати часник, оцет, цукор і сіль, перемішати все акуратно лопаткою, накрити кришкою, томити овочі на повільному вогні півгодини.
Промити банки, простерилізувати їх разом з кришками, викласти гарячий салат в гарячі банки, накрити кришками, закатати, перевернути дном вгору і в такому вигляді дати салату повністю охолонути, закутавши додатково ковдрою.
Зберігати салат з овочів «Трійка» в прохолодному темному місці.