Помідори додають у салати, холодні закуски, піцу, томатну пасту, соуси до пасти, страви з м’яса, птиці. Їх фарширують, солять, маринують і навіть сушать (для цього стиглі плоди розрізають на дві частини, видаляють насіння і підсушують на сонці, виклавши на решітку, протягом декількох днів; такі помідори виходять дуже ароматними).
Колір помідорів, залежно від сорту, може бути не тільки яскраво-червоним або помаранчевим, але і рожевим, зеленим, жовтим (такі помідори відрізняються більш солодким смаком, ніж звичайні). Вирощують навіть лілові і чорні томати. Ці овочі містять вітаміни (С, групи В), мінеральні речовини (калій, магній, натрій, цинк, кальцій, залізо, марганець, фосфор), антиоксиданти, клітковину. Томати нейтралізують вільні радикали, які руйнують клітини; виводять з організму токсини.
Зміст
Інгредієнти на 4 кг помідорів
цибуля ріпчаста – 1 кг морква – 1 кг перець солодкий – 1 кг корінь петрушки – 300 г олія – 240 г перець чорний горошком – 15 шт. лавровий лист – 5 шт. оцет фруктовий – 100 г цукор – 100 г сіль – 200-250 г
Приготування
Вибирайте щільні помідори з гладкою шкіркою без плям і будь-яких ушкоджень.
Стиглі помідори наріжте кружечками, цибулю і очищений від насіння перець – кільцями.
Моркву і корінь петрушки натріть на крупній тертці.
Овочі посоліть, додайте цукор і масло, перемішайте і витримайте до появи соку.
Додайте чорний перець, лавровий лист, оцет і проваріть салат 10 хвилин. Відразу розкладіть його по банках і закатайте їх.
Готуйте салат невеликими порціями. У цьому випадку овочі проваряться рівномірніше, а скибочки помідорів краще збережуть форму.