М’ясо з паприкою, запечене у фользі

М'ясо з паприкою, запечене у  фользі

Інгредієнти

м’якоть яловичини (товстий край) – 900 г.
майонез – 4 ст. ложки
гвоздика – 33 бутона
паприка – 1 ст. ложка
перець чорний мелений
сіль

Вихід – 4 порції

Приготування м’яса з паприкою, запеченого у фользі

Майонез змішайте з паприкою.

На шматку яловичини зробіть надрізи навхрест на відстані 2 см. один від одного так, щоб вийшли клітини. Натріть м’ясо сіллю, перцем і сумішшю паприки з майонезом, в кожну клітинку вставте по бутону гвоздики. Залиште яловичину на 1 годину для маринування.

Підготовлене м’ясо загорніть у фольгу, залишивши її провідкритою. Викладіть на решітку аерогрилю або духовки і запікайте 40 хвилин при 230 °С. Потім кінці фольги з’єднаєте і запікайте м’ясо ще 20 хвилин.

При подачі яловичину наріжте поперек волокон порційними шматками товщиною 1,5-2 см.

На гарнір можна подати припущенний рис і салат зі свіжих овочів.

У кулінарії використовується кілька сортів паприки: благородна солодка, напівсолодка, делікатесна, рожева та інші. Вони відрізняються різним смаком – від дуже пекучого до м’якого, але завжди мають солодкуватий відтінок. Паприку додають в салати, супи, основні страви з овочів, бобових, м’яса, птиці, риби, морепродуктів, піцу, пасту, ковбасні вироби і маринади для м’яса.

Подобається допис? Поділіться з друзями: