Зміцнити організм допоможе шипшина. Вітаміну С в ній більше, ніж у лимонах і чорній смородині. Шипшина перешкоджає розвитку запальних процесів, має антибактеріальну дію.
Вона також має загальнозміцнюючу і тонізуючу дію, покращує обмін речовин і підвищує апетит.
Шипшина містить велику кількість інших вітамінів (А, К, Е, Р, групи В) і мінеральних речовин (калій, кальцій, залізо, магній, фосфор, хром та інші), так що напої з шипшини можна запропонувати дитині замість полівітамінних препаратів.
Інгредієнти на 2 порції:
плоди шипшини свіжі або сушені – 10 шт.
вода – 2 склянки
Приготування чаю з плодів шипшини
Ягоди очистіть від волосків. Свіжі ягоди розімніть, сухі подрібніть.
Шипшину залийте холодною водою, доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню. Настоюйте, закривши кришкою, протягом 15-20 хвилин.
Довго кип’ятити чай з шипшини не потрібно, так як при тривалому нагріванні в ньому руйнується вітамін С, якого в цих плодах особливо багато.
Чай вийде більш смачним і ароматним, якщо додати в нього сушені квітки шипшини.