Класичний еспресо

Класичний еспресо

Класичний еспресо – дуже міцний і неймовірно ароматний напій, який просто обожнюють справжні любителі кави. Такий напій зазвичай замовляють в кав’ярнях, але його нескладно приготувати і вдома. Головне мати спеціальну кавоварку еспресо, в якій кава готується за рахунок тиску пари (чим вище тиск, тим ароматніше вийде напій), а також кавові зерна сильного ступеня обсмаження.

Інгредієнти:
кава молота – 1,5-2 ч. ложки
вода – за смаком

Приготування класичного еспресо:

Для приготування класичного еспресо візьміть на 1 порцію 1,5-2 чайні ложки обсмаженої до темного кольору кави дуже тонкого помелу, помістіть її в кавоварку еспресо.

Звичайна порція готового еспресо – 40-50 мл, хоча наливають його в чашку об’ємом не менше 60 мл.

Подобається допис? Поділіться з друзями: