Полуничний компот

Полуничний компот

Вихід – 6 порцій

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для компоту з полуниці

полуниця – 500 г.
цукор – 3/4 – 1 стакан
вода – 2,5 склянки
коньяк – 1 ч. ложка (за бажанням)
вершки збиті – 120 г.
ванілін на кінчику ножа.

Приготування полуничного компоту

З цукру і води зваріть сироп, охолодіть.

Ягоди збризніть коньяком, залийте сиропом, дайте настоятися не менше 30 хвилин.
Подавайте зі збитими вершками, оформивши листям м’яти.

Вершки 10% і 20% -ї жирності додають у тісто, використовують для приготування заварного крему, глазурі. А для збивання використовують тільки вершки 35% -ї жирності, які попередньо охолоджують.

Подобається допис? Поділіться з друзями: