Вихід – 6 порцій
Час приготування – 25 хвилин
Зміст
Інгредієнти
чорнослив без кісточок – 150 г.
родзинки – 25 г.
горіхи волоські – 60 г.
яблука – 250 г.
сік лимонний – 1 ст. ложка
мандарини – 150 г.
апельсини – 150 г.
сметана – 100 г.
цукрова пудра – 20 г.
кориця мелена
Приготування фруктового салату-коктейлю
Чорнослив залийте гарячою водою, доведіть до кипіння, охолодіть у відварі і наріжте соломкою.
Ізюм промийте та висушіть. Горіхи подрібніть.
Яблука, очистивши від шкірки і насіння, наріжте соломкою і відразу заправте лимонним соком. Мандарини очистіть від білих волокон, розберіть на частини, потім наріжте їх шматочками.
З апельсинів зріжте цедру, нашаткуйте її. М’якоть апельсинів, очистивши від волокон, наріжте шматочками.
Інгредієнти салату укладіть шарами в келихи, заправте сметаною, змішаною з цукровою пудрою і корицею. Посипте апельсиновою цедрою, оформіть листочками м’яти і подавайте.