Зміст
Інгредієнти для салату “Жовта собака”
печериці – 250 г
яйця – 4 шт.
ядра волоського горіха – 2/3 склянки
морквина – 1 шт.
майонез – 3 ст. л.
сіль за смаком
олія – 2 ст. л.
Приготування салату “Жовта собака”
Відваріть моркву і яйця.
Печериці розріжте на 3 частини.
Обсмажте гриби невеликими порціями в олії, щоб вони підзолотились. Якщо ви будете відразу смажити все гриби, то вони пустять багато рідини і будуть варитися в ній.
Яйця очистіть, білки відокремте від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть на блюдо першим шаром. Зверху покрийте тонкою сіточкою майонезу.
Горіхи подрібнити в блендері до стану крихти або просто порубати широким ножем. Викладіть горіхи другим шаром.
Наступний шар – обсмажені гриби. Зверху – сіточка майонезу.
Далі викладіть дрібно нарізану зелену цибулю і покрийте майонезом.
І останній штрих – декор. Жовтки розімніть в крихту, моркву натріть на дрібній тертці. З моркви зробіть вуха і ніс, все інше простір заповніть жовтком. За допомогою маслин зробіть очі і носик.