Вихід – 6 порцій
Час приготування – 25 хвилин
Зміст
Інгредієнти для салату з полуниці
полуниця – 300 г.
морква – 6 шт.
цедра лайма терта – 1 ст. ложка
Для соусу:
олія оливкова – 3 ст. ложки
сік лайма – 1 ст. ложка
меліса рубана – 1 ст. ложка
Приготування полуничного салату з морквою
Ягоди полуниці розріжте навпіл. Моркву наріжте соломкою або натріть на спеціальній тертці.
Масло збийте з соком лайма і мелісою.
Полуницю перемішайте з морквою і викладіть в салатник.
При подачі полийте салат соусом і посипте цедрою.
Мелісу (у перекладі з грецької «бджола», «мед») використовують в кулінарії і народній медицині вже понад дві тисячі років. Цю рослина, яку називають також лимонною м’ятою, відрізняє лимонний аромат і пряний смак. Цю пряність додають у салати, супи, страви з овочів, рису, грибів, м’яса, дичини, птиці, риби, в соуси, напої (чай, лікери), використовують при консервуванні продуктів.